Monday, February 28, 2011

name it....

jauh mana mampu bertahan.....
sampai bila harus kutelan
setiap kali bertentangan....
tiada ketenangan....

cemburumu merantai hati
meleburkan semangat diri
bila aku kenangkan kemanisan lalu
semua itu ku ketepikan

andai ku turut rasa hati
telah jauh ku bawa diri
tapi kemaafanku lahir dari hati
mengatasi.....

sejarah mungkin berulang
walau engkau ku maafkan
tapi mnugkin hanya sementara
keinsafan dihatimu

berpanas hujan berembun
tak pernah ku hiraukan
asal dapat memenuhi
segala keinginan hati

ku bina istana cinta
dihiasi lukisan rindu
indahnya pada diluar
tapi penuh dengan kepalsuan

bila ku tiada terbuktilah
betapa aku pula disisimu..........

Monday, February 7, 2011

6 feb....

6 februari... hari pling best sbab time aku mmg xdaa spa nak pkai keta...so bley laa p jmpa kwan2 aku kat aloq staq....pda hri tersbut ex-spvr aku tepon....dya kta nnti my a.staq mall...jmpak geng2 lma la pkoi 5:30....so aku pon p laa a.satq mall 10min lg nak dkat 5:30...aku pon antaq msg kat spvr aku a.k.a abg mie...tba2 dya call kta x jdi dya kluaq pkoi 6:30...xpa ar, dya sruh aku jlan2 dalm tu dlu....

pkiaq pnya pkiaq mlas aih nak jlan...tba2 aku tringat kwan aku sorang nie...nma dya eyna...aku jnji ngan dya blnja dya mkan..so aku sent msg kat dya tnya dok mna...pastu dya habaq dya ada kat subang blik kmarin....laaa...rugi laa...aku kata....tp xpa laa wat camna xda pluang nak jmpa...lpas tu aku dok pkiaq sorang2 dlam keta..."awai lgi nie nak watpa xtaw" HAA aku pon tringat kwan aku sorang lgi nih...nma murni....aku msg dya kta dok mna, dya blas kata keja, kluaq rehat 6:30...x bley ar bab 6:30 aku nak jmpa ngan geng aku.....dya kata mai ats kat tmpat keja dya...akumlas laa..aku nie pnyegan skit...paksa pnya pksa akhirnya dya surrender...aku kta jmpak dya kat bwah nnti...aku bli kat dya "crunch"....

ckup time 6:30 dpa pown kluaq skali ngan murni...tp dya kluaq dlu....dya p kat aku..aku pon bgi dya "crunch"...aku x smbang byk ngan dya...bab aku nih bkan reti nak mnyembang...xpa ar..abih stakat tuu...aku pon p kat abg.mie....smpi kat kdai mkan...tba dpa smbung meja, aku kta kat dpa...nak wat apa nih?, dya kta ada briefing KVC (Kedah Viva Crew) xpa hang msuk skali....aku pon segan ar kan...bab aku bkan krew dpa aku krew KMC ataupun KEDAH MIRA CREW hahahaha....dah dya kta camtu aku pon join skali smpai 7:30 smbang smbil dok dgr briefing dpa....hurm...tp rsa x puas plak..bab geng2 lain x jmpa lgi...wat camna msa dah xdak...hhmm xpa laen kali ada lgi kan...k laaa stakat nie ja crita merapu aku.........

Thursday, February 3, 2011

Luahan hati



pertama kali ku dengar suara mu..
sayunya hatiku merindui dirimu
walaupun baru kita bersua muka
namun aku telah jatuh cinta

pertama kali ku bertemu denganmu
hatiku terpaut melihat senyumanmu
aku mengharap engkau menerimaku
kerana aku bersedia menyintaimu

akan ku renang lautan yang berapi
membuktikan kehebatannya cinta ini
tetapi jika kau meninggalkan aku
terhiris hati ini...terguris jiwa ini...
menangis tak berlagu...ohhhh...

biarpun ombak yang merubah pantai
kasih ku takkan hancur berderai
biarpun hari berganti hari
dirimu tetap ku nanti ohhhh...

sayangku pimpinkan tangan ku
menuju mahligai bahgia..
kita bersama nikmati kisah cinta
hidup bagaikan di syurga