Saturday, April 23, 2011

kepercayaan

hhhmm….Norliya, itulah gadis yang aku sayang skrang nie…tapi, orang yang aku sayangi sekarang nie sudah ada teman lelaki, and aku rasa teman lelaki dia sangat sayang pada dia, macam mna aku tawu? aku sendiri pun tak dapat cari jawapan tersebut, just I know it…teman lelaki dia berikan bunga pada dia, pada mula-mula mereka kenal antara satu sama lain, itu bermakna teman lelakinya bersungguh –sungguh hendak menambat hati dea dan ingin menyayanginya, adakah kehadiran aku ni merosakkan saat bahagia mereka? dia juga sayang aku dan juga dia sayang teman lelakinya….aku rasa bersalah kerana aku meluahkan perasaan aku terhadap dia semasa dia sudah ada hubungan dengan orang lain..dan  entah macam mana aku rasa dia lebih menyayangi teman lelakinya lebih dia menyayangi aku..apa alasan atas apa yang aku katakan tadi? alasannya sebab aku berada jauh dari dia, bahkan teman lelakinya sering berada disampingya…itu bermakna dia lebih banyak kenangan manis bersama teman lelakinya berbanding aku…kadang-kadang aku merasakan adakah dia menyayangi aku sebagaimana aku menyayangi dia? dan adakah dia percaya pada aku sepertimana aku percaya pada dia? semua persoalan tersbut sering berlegar didalam akal fikiran aku…aku masih was-was atas hubungan sulit kami, berapa lama ia mampu bertahan? aku hanya doakan ia tahan smpi akhir hayat aku….

Wednesday, April 20, 2011

tak sangka... -,-"

aku betul-betul tak sangka dia akan cakap kat aku camtu...dia kata aku ada hak nak "kawan" ngan spa2 that mean perempuan ( buat gf )...asal? slama nie xkan dia x nmpak yg aku syg dia sorang jer...aku x sngka btul, kecewa aku dgr nla dea kata camtu...aku tawu aku ngan dea dok jauh...dea x tawu apa aku buat kat sini, aku kluar ngan sapa, tp wlau aku kluar ngan perempuan pn hnya dea sorang ja dlam hati aku, xda org laen...ok aku pham...sbab pa dea kurang pcaya kat aku, tp paling aku xley trima bla dea kata aku ada hak nak carik pompuan laen..n that true, aku ada hak...tp tu bkan aku, aku bukan jenis "habis madu sepah dibuang"...sori byk2...hmm aku x tawu nak kata pa dah...klu dea dah kata camtu wat cmna, aku kna trima jgak..walupn aku nak carik pompuan laen..aku rsa aku x dpt sbab.. aku msti igt kat dea, apa prasaan dea bila dea dpt tawu klu aku ada skandal ngan org laen...so aku x ley nak wat dea camtu...she the only one xder org laen, :( aku memang rasa kecewa psal pkra nie..betul2 kecewa.....baby, i just wanna know do you really love me or u just say a word that doesn't mean anything? i hope it's not  true coz.. i love you so much n i mean it..not just sayin'

Wednesday, April 13, 2011

in love again.....

hhmm (mengeluh)....aku igt aku xkan jatuh cinta lagi, selepas apa yg jadi kat aku dengan sal dlu, tp nmpaknya aku salah. aku cuba mengelak dari perkara ni terjadi, tapi apa boleh buatkan.. " YOU CAN'T FIGHT THE POWER OF LOVE "......


bermulanya perkenalan dengan di laman sosial facebook...kat mna lgi kan selain pada facebook...xkan friendster plak kot...tyme skolah dlu bley ar layan friendster, nak kata myspace pn x boleh jgak...yelah majoriti friend list aku suma artist n suma official..so kita patah balik bermula di facebook...terima kaseh laa pada sahabat aku yg bernama "i"..yg juga kenalan aku di Hotel Habbo, mngkin korang pelikkan, apa kaitan gadis yg bernama "i" nie dalam story aku...yeah !! gadis yg buat aku telah jatug cinta ini adalah kawannya...

okay..masa aku knal si dia nie time tu dea dah ada balak dah...n time tu pn x terlintas lngsung niat dihati nak mengayat...hahaha...mcm biasalah..komen - mengomen, chatting ngan si dea nih...pastu pada 1 hari tu...dea ada mslh ngan balak dea..mngkin time tu dea mmg perlukan seseorang utk meluahkan perasaan dea..aku pn mncul mcm iron-man...jeng3...crita pnya crita mslh dea kat aku, then dea mntak no fon aku, so aku bagilaa...and sekali lagi bukan niat aku untuk amik line mengayat dea hahaha, time tu aku cuma anggp aku sdiri nie sebagai tmpt org utk meluah perasaan, sebabnya aku nie pendengar yg bagus...huhuhu ( perasan ! )

And pada 1 hari...dea msg aku yg dea ngan balak dea dah break, n aku dengan mnggunakan kebolehan aku sebagai "good listener" aku pn bagi kata2 semangat kat dea...mulanya dari situ aku boleh rasa aku ngan dea dah makin rapat, time tu mmg xder lngsung dlam hati aku nie suka kat dea, bukan x suka, suka tp suka cam pham2 sdiri la kan, klu x pham sudah...hahaha

disebabkan hubungan aku dengan dea semakin rapat, ramai kwan2 dea add aku, aku x kisah pn..n x amik tawu apa point diorang..maybe diorang nak knal aku jer kot huhu.., kdg2 aku dya dgn pnggl nma, kdg pnggl baby lah, syg lah, mcm2 lg, aku anggp suma tu 1 gurauan jer, n aku rsa pn dea cmtu, kami berterusan jadi camnie smpi dea jmpa boy baru, xpa laa aku pn tumpang hepi utk dea sbab dea ada pngganti...tp entah kenpa aku rsa laen mcm, rsa yg aku sendiri pn x boleh nak rungkaikan...xpa aku layan perasaan tu...mcm biasa bila aku tension aku bwak keta mcm babi main "drag" selaju yg mngkin...msa tgh bwak keta dgn laju, aku cuba mncari jwapan apa sebab aku jdi camnie, knpa aku tension + stress...2 hari berlalu tp still xder jwpn...msa hbis aku bwk keta aku pn on9 fb...dengan tidak sengajanya aku terbaca perbualan dea dgn kwan dea...rupa2nya..dea ada hati dgn aku...aku pn buat x tawu jelah...pda keesokan hari kwan dea inbox aku...kwan dea kata aku nie x serius ok...tyme tu mmg PANAS gila...then skaly lgi aku pegi release  tension aku...then akhirnya aku dpt jwpn dea...rupa2nya dlam senyap2 aku jgak menyintai dea...tnpa membuang msa aku pn.. inbox dea aku luahkan prasaan aku kat dea n dea pn rsa sma apa yg aku rsa...aku rsa best sebab aku x bertepuk sebelah tgn....:)...aku rsa lega lpas aku luahkan prasaan aku kat dea...so now aku ngan dea bukan COUPLE....apa sebab plak? yelah..dea ada pakwe...so aku ngan dea kira kekasih gelap ar..or snang faham scandal....knpa x sruh dea break jer ngan balak dea? hhmm aku bukan jahat smpi camtu skali...so aku bgtawu kat dea " just go wit the flow "...:) haa dah stakat nie ja xley lbey2 hahaha


Monday, April 4, 2011

different original, AP and underwater handphone

Original Set
- Nokia authorized distributors are Zitron, Avaxx and i-Mobile.
- Sony Ericsson authorized distributors are T-Choice, Grandtech, Midlands and Thorus.
- First Mobile Group (FMG) is the main distributor of Samsung phones.
- FMG is giving 18 months warranty.
- Motorola authorized distributor are Satellite Technics, Zitron and MDM.
- Siemens authorized distributors are Zitron and FMG.
- Panasonic's authorized distributor is Zitron.
- LG's authorized distributor is Zitron.
- u can service your phone at any service centres (Nokia Professional Centre, Sony Ericsson Certified Service Centres...)
- 1 year warranty for the full set including charger, battery, handsfree.
- genuine parts are used for repairing.





AP Set
- Approval Products
- mainly imported from oversea and sell it to the consumers.
- AP set warranty by companies such as Final Choice, CSL, Nefion, Telstra, GTMax...etc
- 1 year warranty for the phone and 1 month for the accessories like charger, battery, handsfree. 
- u must bring your phone back to the place u bought the phone for servicing.

Water Set
- Stolen / Brought in / Bought from oversea without paying tax also getting approval from SIRIM. Considered as Illegal. Mostly brought in by student studying oversea. 
- Phones can be brought in from oversea by anyone under household personal effect, which means they aer not for commercial purpose. But when they are brought in under that effect, but ended up for commercial purpose, then the phone is considered illegal to be sold, known as "waterset".