Friday, November 30, 2012

lonely again

17october2012...start that date until now still single huahuahua huee =,= WTF...be pation firul... ALL HAPPEN HAS IT OWN REASON -____- haih

Monday, July 2, 2012

dingin

hari paling dingin pernah aku rasa selama 2 hari nie, aku x bckap dgn dia... sebab? aku sdiri pn xtwu...txt pn ak dah xntrima dri dia....adakah dia dah lpakn aku? mungkin.....yea sapa la aku pda dea, bgi aku..aku ni just tumpang hati dea....tu pn x dpt spenuhnyaa...hnya sparuh ja...apa bley buat....yg slebihnya mstilaa pda bf dea so? sapa aku nak syg dea lbih pda bf dia syg dia? hurm

seriously, aku rsa agk sunyi tnpa dea.....aku rindu dea..aku rindu suara dea, senyuman dea, tawa dea, renungan dea, sentuhan dea... tp dia bkn milik aku...wlaupn ak syg dea sgt2....mustahil aku akn memilikinya.. huh.. perit btul hti aku tahan segalanya...mkn hti lgi..hurmm..apa hikmah sbalik semua nie? npa aku x jmpa dea lnih awl? npa perlu disaat dea dah brpnya?...girl..npa awk ckp awk syg sy? cinta kn sy? sedangkn dlm msa yg sama awk sygkn si dia, cintakan si dia. n how come u can fall in love with 2 guys at the same time? u know what? how much ive hurt when u say u with him? i feel like wanna stab my jeart again n again...i cant force u do whatever i dont like, who i am want do that for u? im nobody, i just ur secret bf...after u get married...were break rite? mybe i love hurt my self, just to make u happy, if i left u, u said wanna do bad thing to ur self rite? so i just hold on...wait until u said u wanna break with me..n that the only way...

rite now ak hnya bdiam diri....tgk dia dri jauh...hurm that all for tunite.... as-salam

Sunday, April 29, 2012

HUKUM BERCINTA DENGAN TUNANG ORANG





Apakah hukumnya bercinta dengan tunang orang? 


haram hukumnya seorang muslim melamar diatas lamaran sahabaynya sendiri apatah lagi menikahinya. 


hadis ini jelas. haram hukum kalau kita ganggu tunang orang. HARAM!!!..
itu adalah terpaktub dalam ajaran islam




kenapa haram??

> tunang atau mengikat perjanjian untuk menjadikan pasangan itu sah disisi agama. berjanji. berdosa besar sekiranya memungkiri janji

> bertunang adalah permulaan mengikat tali persahabatan antara dua keluarga. memutuskan persahabatan itu hukumnya dosa. "tidak sempurna iman seseorang sehingga di mengasihi saudaranya sendiri"

> pertunangan memberitahu masyarakat bahawa pasangan telah berjanji. malu keluarga jika perjanjian tidak dimungkiri. dan masyarakat akan cemur dan tabur fitnah. "sesungguhnya jauhkanlah diri dari fitnah kerana ia satu ibadah"

jelaskan..

kata-kata dari ibn abthoilah

tidak ada yang dapat usir shahwatnya melainkan rasa rindu kepada ALLAH dan ajaran-NYA.

perhubungan atas titian ALLAH pasti berkekalan. andai goyah atau rebah. baikilah perhubungan dengan Maha Esa. 

Dari Abu Hurairah Radhiyallahu ‘Anhu ia berkata: “Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi wa Sallam bersabda: ‘Siapa menipu dan merusak (hubungan) seorang hamba sahaya dari tuannya, maka ia bukanlah bagian dari (golongan) kami, dan siapa yang merusak (hubungan) seorang wanita dari suaminya, maka ia bukanlah dari (golongan) kami ’. (Hadits shahîh diriwayatkan oleh Ahmad, Al-Bazzar, Ibn Hibban, Al-Nasa-a dalam al-Kubra dan Al-Baihaqi)

wallahu'alam....


p/s : apa yg dosa aku dah wat T^T


Saturday, April 28, 2012

the story begin with....

the story begin with..huhu malay la snang...ok now aku mw story kisah aku dengan si Juliana a.k.a Jue...first perknalan aku dengan dea just sekadar partner kat tmpt keja..yeah i admit dea agk mnarik..dari segi personaliti dea yg agk matang n padan ngn umur dea..n mentitik berat dari segi pemakaian...mean x terlalu terdedah..walaupun dea bkan islam..yup dia kristian bangsa dusun....time tu aku msih brkawan dengan ex aku dlu..so niat nak usha2 tu mmg xda... then lama2 aku pn makin rapat ngn dea..sembang bergurau..mmg i having fun with her lah....then pada 1 msa tu aku ada konflik dgn ex aku..so dengan dea la aku slalu luahkn prasaan...byk jga la aku meluahkn prasaan kat dea...but aku rsa lega n puas bla bercerita ngn dea.. bla xda dea..aku rsa busan seriously..dont know why..but nmpak muka dea wat aku hlang sgala msalh..huhu bg aku time tu dea mmg bestfriend aku laa...


n 1 hari tu dea ada kata...klu dea nak ada skndal dea plih aku..aku pn like "huh? oo xbley2 ko dah btunang bhaya tu" dea just senyum...aku pn take it just a joke la kn...n the next day..she call me baby..of short is b aku pn "err =,= biar betul dea nih...wat malu aku ja" hahaha memang memalukan..tp yg heran stiap kali dea pnggl msti aku pndang..cam ada effect plak dea pnggl tu haha...part best pada ptg tu..aku tdo kat rmah..tiba2 ada 1 msg dari dea...woooo alangkah terkejutnya...she wake me up..n once again she call me baby....ok aku pn layan ak pnggil dea DEAR...txting pnya txting..mlm tu dea say gunite..n ada 1 word tu yg agk cm OMG!! hahaha dea kata "i love u..muahh" err what that suppose to mean?..tp aku x bls pn aku just kata gudnite ja..n hri seterusnya..aku pn kata kat dea..." r u serious bout what u say? " dea kata dea serius..dea syg kat aku...jnis aku neh cpat cair..bla dea dah kata cmtu..aku pn terfall in love la kn haha...n start pada tu...kmi pn slalu txting..calling....


nie part sweet memory plak..first kluar dengan dea..mean berdua.bla dea agk g bli brang..yeah aku pn wat gntle ja..aku on..g bli brg...i know tu bknnya dating...tp itu pengalaman pertama aku keluar dgn urg tersayang...mmg best rsa dea..n after that kmi pn kerap kluar brsama..kuar brkfast bli brng jln2..n mcm2 lgi..mmg like "wow..cmni rsanya bla ada urg yg trsayang dkat dgn kta" rsa puas x terhingga..huhu


worst part is..when her fiancee know about our relationship..huh....this part blum hbis lgi..tp twu sdiri la kn...apa jdi...hurm kbaii














PART 2






ok sambung balik cerita yg sebelum nie....THE WORST part is when her fiancee know about our relation...damn!!!! that not cool!!! yeah..dlam jam 10++ aku dpt msh dri dea...dlm msg tu dea tulis "x tdo lgi ke?" ok dri first msg tu aku dah keliru..."ke" slama nie dea x pnah berKL ngn aku..tp aku x syak lgi time tu..aku pn blas "nda lgi" then dea blas balik kata " napa x tdo? rindu ke?" nahhh dia ulang lgi "ke" tu dengan senang hati aku balas "ya kali ^^"...10saat kemudian dea kol...aku pn angkat nahh!!! sora laki aku dgr!!! mmg knfom tu tunang dea!!! shit!!! mmg nervous gila tyme tu..dea kol byk kali tp aku x angkt pn..tkut pnya psal...then dea msg kata aku syg ju ka? aku blas jgn risau bro..aku sdar siapa dea tu..it yours...


ada byk lgi dea text ngn aku..tp mlas mw crita pnjang2 pndekkn dea kata mw putus tunang..hoh!! lgi la gelabah aku...adoyyyyyyy....pjuk2 pnya pjuk akhirnya x jga..lega hati...aku xnak dorg ptus sbab aku..n aku twu suma slah aku..tp apa bley wat perasaan...hurmmmmmmm

Tuesday, March 27, 2012

setia dan sayang

dimulakan dengan bismillah..huhu starting laen skit hri nie..okay ! there's a story about my friend..pasal kisah cinta dea..bukan nak sibuk..tapi aku rasa macam ish x ptut...apa yg x patut? x patut gf dea wat dea cmtu..apa dea dah buat? haa nie nak habaq kat hngpa neh sabaq sat..hahaha

orait..story bermula dengan nama kawan aku nie yg better aku rasa x patut dsebut..twu x knal just nama tapi ntah la biar la aku gelar dea c FU..n gf dea c FA..bab dua2 orang neh nama dea start huruf F...

     ok FU nie dea jnis klu syg kat sorang tu..sorang tu ja la sampai mati..dea tnjuk kat FA btapa sygnya dea..sanggup hbis ja keja g tlg c FA nie wat kerja..kira c FU nie jarang tdoq la sbab nak tlg pnya psal....sanggup tukar num tepon..sama ngn c FA sebab nak c FA caya kat dea , yg dea xda urg laen kcuali c FA sorang ja dlam hidup dea..tapi apa yg dea dpat? c FA curang ngn dea 3KALI ! !...tetap c FU trima dea. maafkan dea..tgk btapa sygnya dea kat c FA sanggup trima wlaupn dah dpermainkan cmtu...last2 ptus jgak...sebab? aku sdiri pn x pham situasi dorang nie...tapi sbagai kwn sdeh la kn...

     aku ckp ngn dea yg 1 hri c FA akn rsa cam ko rsa jgak...n c FU kata..x pyah la doakn dea cmtu...aku xnak jdi kat dea....hoh!! c FA dah wat cmtu pn still lgi backup...tgk btapa sygnya...hurm pompuan slalu kata laki ni gatal la apa la..tapi dorang pn sama ja...bkan nak kata...yea aku sdri mngaku..laki pntang nmpak pompuan msti juling tgk...hbis kuat usik2 ja...usik2 pn dlm hati setia pada yg 1..biasa la laki...BIASA? okay2 tp hope kaum wanita pham la apa aku cba smpai kan noh...erm tu ja story dea...n apa aku cuba sampi kan x kira la LAKI ka POMPUAN..if sygkan seseorang...syg la btul...jgn just kapel sbab nak hlang boring la apalah...jgn cmtu...x elok...x elok mainkn perasaan orang...ksian la...n jangan bercinta..or layan orang tu if last2 korang sakiti dea..klu xnak2 wat cara xnak..jgn ksian2 sbab tlampau cair dgn kata2 dah jdi cmtu...hurm tu ja story aku..psal kwn aku c FU n c FA.... :)



p/s : susah sgt ka? sblum kapel pndai korang kata setia la apa lah..tp bla dah jmpa..layan kjap ja..dah busan tnggl orang tu cm anjing..npa? korang perfect sgt ka? market sgt ka? hurm aku tju nie bukan utk pompuan ja laki pn sama 2 x 5...hurm as-salam

__________________________________FIN________________________________________________

Sunday, February 26, 2012

weekend..

hujung minggu? wooooo agak membosankan, smlm berkomen2 d fb..then jam 1030 tdorrrrr...tdo pnya tdo...tjaga la aku jam 0945 x salah...mcm biasala kn bngun tdo msti la g mndi..bersihkn dri then berciap...igt nak bwak adik aku g bfast kat luar..memandangkn dea dah bfast dah mkn bege yg aku bli smlm.=,= ..so tpksa laa aku g sorang..dengan berberkalkn wang saku sebanyak rm540..aku pn turun ke bwah (rumah flat) dengan niat nak g bfast naek kreta..tp aku bwak knci moto..sbab knci keta ada dlm bwah seat moto...


sampai jaa kat moto..aku pn sumbat la knci kat moto yamaha R1 aku...........

















 ( OII!!!! X BAEK TIPU TUHAN MARAH TAUUUUUUUUU ><" )






hahaha..ok2 smbung blik..aku pn sumbat la knci utk bkak seat




nie bru btolll kaler ja sama hahaha..ok aku bkak seat tba2 knci tu xda kt ctu...hahhh!!! hlang!! mna pgi!!!..dsbabkn mlas mw cri tpksa la jgak naek mto..pastu ak pn naek la g rmah aku amik helmet....trun blik strt mto..pnas enjin...pecut g kdai mamak....agk klaparan jgak tyme tu..so aku order roti tlur 2!! teh ais satu hhohho....ak mmg kuat mkn haha...sesudah hbis mkn..aku pn g wangsa maju....watpa? cm biasa tiap2 blan ak msti g sna...g ambank...watpa g bank? berak la apa lgi hahaha x laa...aku g sna bab aku nak byar dwet kreta aku..kreta apa pkai? kncil jewwwwwww huhuhu...lpas2 hbis byar merempit la aku smpi ke rmah...strt smpi rmah sammmmmmmmmmmmmpai skrng..x kuar2 tgk tv on9 tgk tv on9 tu hri mnggu aku hrini....


BTAPA BOSANNYA HDUP AKU KN???? WATCMNA DAH MMG KEHIDUPAN DAH CMNI =,= SDEY ok dah chawwwwwwwww





_______________________FIN___________________FIN__________________________________

Friday, February 24, 2012

someone i just like ( REPOST ) dec,19,10 :)


aku x taw camna nak xplain psai nie, aku rsa aku ska kat dya...spa?...dia kwan aku n semestinya pompuan xkan laki kowt, nak mampuih!!! nma dya hhmm aaa....ahh!! x pnting nma dya mla ngn "R"....dya ok..kra smbang ngan dya klu x pcah prot x sah.. hahaha...stiap kli aku dok smbang ngan dya...x pnah x glak...glak mmanjang n dya wat aku lpa psai kekasih hti hat lma TUUIITT!!!!! hahahaha....tp apakan daya dya ska kat orang laen :'( (sedey..sedey..) tp kra dya nie sma gak laa ngan aku...duduk dlam situasi yg sama ska kat seseorang tp x dlam relationship...cma seseorang yg istimewa cm aku ngan........(x pyah bgtaw kowt x pnting!!)...

aku biasa bgtaw kat dya yg ada mat mna ntah ska kat dya, tp aku x sbut nma, bkan apa nnti sbut nma kntoi plak sbab mamat hat mnat kat dya 2 AKU!!! hahahaha, awat x bgtaw?? hhmm bkan x maw bgtaw...kmi dah elok kwan biasa kra xda mslah lgi nnti aku habaq kat dya tkot jdi kot laen plak, dah x maw kwan ngan aku...huhhu...tp xpa laa aku jdi pminat rahsia dya hahaha dan itulah yg aku bgtaw kat dya...amacam terer ak aku blit crita?? hahaha

p/s :: its not me.it just a story ^^v

someone special ( REPOST ) since nov.28.10 :)




someone special, semua org tahu maksud diakan? seorang yg istmewa, aku rsa kbanyakan orang x gelar gf/bf diorang sbagai someone special...bkan maksud aku diorang x special ok cth laa.....

A : bro, mlm nih ader futsal nak join x?
B : ow sori bro, mlm nie aku ader date ngan someone special laa

so..ader x orang ckap camtu? aku rsa xder....btul x? suma org pnggl tman diorang gf/bf or pnggl nma...n pktaan someone special nie sesuai untuk yg mcm mna? xkan kta nak pnggl mak/ayh someone special kowt....jgn carik psal...org bley pndang serong.....hahaha....ok, bgi aku someone special nie sesuai untuk ssorang yg special bg kta, aku tawu korang msti kta " abih gf/bf tu x special ke?". bkan itu maksud aku, apa yg aku cuba terangkan ialah sseorang yg bkan officiallynyer bf/gf korang contohnyer.....korang suka kat si dya kira jatuh hti laakan....tp korang x kapel pon walaupun si dya tau yg korang cinta kat dya n maybe dya pon cinta kat korang, so si dya tu korang kna glar kan sbagai someone special, sbab? yelah, korang bkan lgi dlam status kawan, n x smpi lgi status kapel, so korang nak glar dya ngan ape...of coz someone specialkan? k laa aku bgi 1 dialog convesation

A : wassup bro...
B : wassup....
A : ko g mner ngan awek ko td, aku pnggl wat bodo jer...
B : yeke?, msa bla ko pnggl aku?, n one more thing, dya bkan awek aku laa
A : bkan awek ko? wei x baek tipu kwan...korang skit pnyer rapat x awek lgi cam 2.....wei, suma org tau laa, x pyah nak smbungi
B : btul, aku x kapel lgi ngan dya pon.....kmi rsa lbih selesa mcm nie...teman tp over mesra...hehehehe
A : abih 2 klu bkan awek or kwan, apa lgi?....plik btul laa korang nie.....
B : she's my someone special :)
A : awek laa 2 sengal!!!
B : :) 4 me yer aku anggap dya awek aku wlaupun kmi x kapel, tp aku kna respect dya.....xkan aku nak pnggl dya awek aku sdangkan aku ngan dya blum officially kapel lgi.....klu aku kta dya kwan nnti korang x caya plak so...that it laa someone special........

so itulah yg aku maksudkan someone special....aku hrap korang pham laa......( mr s.a )

P/S it just a story ^^v i made it myself

Thursday, February 23, 2012

mix it then sing it..all this is what i feel it :')

The scars of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have it all

never mind, i'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me i beg
i remember you said
" you love me but you love him too"

who disturbed your heart 
who stole your love
telling me n explain to him
who you really love right now
who is actually do you haunt
just let be straight, from u hurt me this way

stay away from me
i need you to badly
and it's tearing me apart
won't you stay a part of me

 I wrote this song tonight,
just to feel like I was not alone,
But I am alone.
I don't have the right to ask for your
forgiveness on the phone,
Cause I am alone

 
 Until someday I'll be waiting for an answer
I guess that yesterday's not good enough for you, 
You know that I hate this song, 
You know that I hate this song
Because it was written for you

This is becoming a problem I'm hurting it's unfair
But somehow your words, 
i never tell you how i feel n do i miss you
the more i into it..more i get hurt
so why we keep of this way
u already found someone that can take care of you better then me
so last word maybe goodbye n so long LISHA

 

Wednesday, February 22, 2012

need my DSLR !!


huh!! mcm2 situasi aku tlepas ><" tp apakan daya..canon eos..adik aku balas...ni yg nak rsa bli sbji lgi neh!!
(bajet mcm urg kaya =,=') hutang yg dok ada pn x terbayar lgi..hurmm nasib2.

_________________________________FIN__________________________________________

Saturday, February 18, 2012

perasan

ok PERASAN...apa yg perasan???  ok ak cerita...pada tarikh 16/2/2012.. aku ng 3 sahabat g joging kat taman tasik titiwangsa...( aku x joging pn ) cm besa aku bwak la skali kamera canon aku...so bermula la berjoging la dorang dua..tnggl aku sorang jalan2 sambil tgk gelagat manusia..sambil snap2 gmbr...huhu mcm2 pasangan aku tgk kat sna..ada yg berperlukan...baring2 main ipad.yg paling best ada sorg hmba Allah nie pkai purdah bertuduh labuh.mmg cam urg arab tp berdua2an ngn seorang laki tua yg berjambang oren -,- (btuk bha ak nda tpu)... terkejut aku..mw amik pic tkut prasan plak bab aku guna lense biasa ja haih rugi2 ><"..btw msa ak rehat n lepak2 ngn kwn2 aku neh..ada la sorang group prempuan nie..jln dpan ak..time tu ak pegang kamera mmg stndby nak amik gmbr..tiba2 dea lalu dpan aku...ak terkejut trus tgk dea...dlm kapala otak aku...knfom dea igt ak nak amik pic dea neh....start pda tu dea asyik2 dok usha aku -,- igt aku syok kat dea kot..rimas aku....klu yea pn jgn la nmpak sgt...ak x slesa...cmna rupa dia? emm bley la ...kurus..tp dress ak x bkenan terdedah sgt huhu...


___________________________________FIN___________________________________________

Monday, February 13, 2012

heartbreak

heartbreak.... bermula dengan satu perkara ygang paling benci dalam satu perhubungan..iaitu curang...yeah sekarang aku dengan kekasih aku liya suda putus pada tarikh 11 february 2012 waktu 11:04PM....punca? seperti apa yg aku katakan tadi...dea ada someone yg lebih DEKAT dengan dea berbanding aku...

aku trima alasan dea yang dea buat perkara nie sbab x dpt jumpa aku...ok fine..ak terima alasan dea tu...mula2 ok just wat prkara2 biasa mcm bnda nie x wujud...lama2 masa dea dengan aku makin kurang...masa aku hnya dwaktu malam sahaja...tp dsiang hari dea bersama dengan lelaki tu...adkah ak bleh brtahan dengan prkara nie? msti la x bley...

dah berhari aku bad mood dengan dea..n dea pn twu psal tu n knpa ak cmtu....sbelum nie aku cba mnta ptus dgn dea..tapi dea x snggup lpaskn aku...n at last, putus jgak hubungan aku ngn dea..hurmm how sad, skrang aku dah xbley nak tulis apa dah kat cni...hti aku terluka..n :( hurmmm

p/s : u hurt me n i still love u

Monday, January 23, 2012

meraung

Menggigil tubuh ini
Melihat kau bersamanya
Tergamam aku tak terkata
Meraung di jiwa

Puas ku pertahankan
Cinta kita sejak dulu
Tapi sayang
Sikit pun tidak
Menghargai cintaku

Sia-sia saja
Pengorbanan dan kesetiaanku ini
Ku sangka kau permata
Rupanya duri paling berbisa

Ku pasrah dan berdoa
Semoga tabah jiwaku
Oh... tetapi bagaimana
Nak ku lawan
Jiwa yang siksa

Ke mana arah hendak ku tuju
Bila hatiku rindu padamu
Hendakku cari tapi tak guna
Kau bahagia dengan si dia

Dikamar sepi aku termenung
Terbayang bayang kenangan kita
Tidak ku sangka kau
Tergamak pergi
Saat ku masih perlukan mu